Gegants de la Garriga

Els Gegants

Els gegants de la Garriga
Fotografia de Xixilona

Xixilona

Alçada: 3,3 metres
Pes: 31 kg

L'any 1981 les figures van ser restaurades i recuperades pel grup d'animació local @Artristras. Els van batejar amb el nom de Magí i Xixilona oferint-lis una vida nova i integrant-los a les festes populars de la vila

El nom de Xixilona fa referència a la làpida conservada a l'interior de l'ermita de Santa Maria del Camí on s'hi llegeix: "Aquí descansa Quixilona de bona memòria, filla del comte Guifré." Correspon efectivament a la làpida mortuòria de la filla petita de Guifré el Pelós

Fotografia de Magí

Magí

Alçada: 3,35 metres
Pes: 33 kg

L'any 1981 les figures van ser restaurades i recuperades pel grup d'animació local @Artristras. Els van batejar amb el nom de Magí i Xixilona oferint-lis una vida nova i integrant-los a les festes populars de la vila.

Fotografia de Benet

Benet

Alçada: 2,5 metres
Pes: 16 kg

El gegantó es dirà Benet, que és el nom escollit pels nens del poble el dia 13 de juny de 1992.

Fotografia de Garric

Garric

Alçada: 1,8 metres
Pes: 6 kg

Es va construir l’any 2006, després d’anys d’estar sense sortir aquest any 2019 s’ha fet una reconstrucció i l’inaugurem avui per la 30a Trobada, on a partir d’ara formarà part d’una figura més de la nostra colla.

Fotografia de Verdet

Verdet

Alçada: 1,7 metres
Pes: 5 kg
Fotografia de Mussolet

Mussolet

Alçada: 1,45 metres
Pes: 2 kg

El 2017 per iniciativa de la colla, es construeix un petit geganto perquè els més petits puguin també sortir en cercavila, el qual te ràpidament una gran acceptació entre els mes petits de la vila.